Hur man kommer igång med artikelmarknadsföring

När du har fastställt dina målnischer kan du börja utveckla dina artiklar. Därefter måste du skapa en kalender för artikelproduktion. Detta hjälper dig att bestämma när du ska publicera varje artikel, oavsett om det är på ditt företags webbplats, din egen webbplats eller en inlämningstjänst.

När du har skrivit din första artikel kan du fastställa ett schema för hur ofta du ska publicera nya artiklar. Att utveckla ett schema kan hjälpa dig att se till att dina artiklar är så informativa och användbara som möjligt.

Som Benjamin Franklin en gång sa: ”Skriv något som är värt att läsa och gör något som är värt att göra”. Genom att skapa en innehållsstrategi kan dina artiklar öka trafiken till din webbplats, öka försäljningen och till och med öka varumärkeskännedomen. Dessutom är det skrivna innehållet lätt att hitta på nätet och kan hjälpa dig att nå din idealiska målgrupp. Om du vet hur du ska använda artikelmarknadsföring kan du tjäna stora intäkter och få en lojal kundbas. Så hur kommer du igång med denna typ av innehåll?

Artikelmarknadsföring är en effektiv strategi för att öka din organiska sökplacering. Den hjälper dig att placera dig bra för långsvansade sökord, som sökmotorerna letar efter. Det hjälper också till att generera trafik till din webbplats och ökar din sökmotorranking. I slutändan hjälper det dig att generera fler leads och kunder. Och det bästa är att dina artiklar kommer att läsas av många människor, vilket är en bra källa till nya kunder! Om du har undvikit artikelmarknadsföring är det dags att börja nu!

Definiera dina mål och implementera digitala marknadsföringstaktiker

Trots det stora utbudet av digitala marknadsföringsstrategier är det viktigt att fastställa tydliga mål för att maximera deras effekt. Till exempel kan ditt mål för varumärkeskännedom kräva uppsökande verksamhet i sociala medier, medan ditt mål för produktförsäljning kan kräva SEO och innehållsoptimering. Du kan också behöva lansera en PPC-kampanj för att driva trafik. Att definiera dina mål hjälper dig att bestämma vilka taktiker som ger bäst resultat. Slutligen bör du se till att du har en tydlig förståelse för din målgrupp. När du har denna information kan du bestämma hur du bäst ska ta kontakt med dem.

Att använda meddelandeplattformar som Twitter, Facebook och Snapchat för att marknadsföra dina produkter är ett snabbt och enkelt sätt att nå potentiella leads och kunder. Meddelandeplattformar gör det enkelt att informera din publik om nya produkter, försäljning och andra uppdateringar. Och när dina kunder är redo att göra ett köp kan de enkelt nå dig via text- eller meddelandeplattformar. I slutändan handlar digital marknadsföring om att komma i kontakt med din publik. Så sätt igång redan i dag. Möjligheterna är oändliga!

Förutom att använda digitala marknadsföringskanaler för att nå ut till kunderna mäter digitala marknadsförare också resultatet mot olika KPI:er. En person som ansvarar för SEO mäter den organiska trafiken. För ett litet företag kommer teamet för digital marknadsföring att bestå av en generalist, medan en större organisation kommer att ha specialister inom olika områden. Teamet kan till och med ha flera specialister om kampanjen kräver en otroligt hög expertisnivå. De kommer att fokusera på olika kanaler för att uppnå specifika affärsmål.

Om du riktar dig till B2C-publiken ska du se till att avsätta budgetar för annonsering i sociala medier och bloggpublicering. Dessa två kanaler kommer att vara av stort värde för ditt företag. Om din målgrupp föredrar humor kan du använda humor för att fånga deras uppmärksamhet. Å andra sidan kommer LinkedIn-publiken att föredra taktiska råd. Oavsett plattform måste du komma ihåg att digital marknadsföring innebär digitala konversationer, och ett tydligt budskap kommer att räcka långt för att öka försäljningen.

En av de äldsta formerna av digital marknadsföring är e-postmarknadsföring. Denna taktik innebär att man samlar in data om kunder och kategoriserar dem för vidare marknadsföring. Därefter ber du om tillåtelse att lägga till kontakten i din e-postlista. Innehållet i dessa e-postmeddelanden kan innehålla information om dina produkter och tjänster, personliga erbjudanden, berättelser om kundernas framgångar, länkar till fallstudier och tekniska eller affärsmässiga sammanfattningar. Nyckeln till att öppna e-postmeddelanden är att erbjuda värde till din målgrupp. Personalisering är avgörande för att engagera läsarna.

3 sätt att använda marknadsföring online till din fördel

Dagens konsumenter är besatta av internet. De använder det för allt från shopping till att ta reda på det senaste skvallret. Med mer än 4,2 miljarder människor online kan företag dra nytta av denna enorma marknad. Marknadsföring på nätet är en beprövad metod för att nå din målgrupp. Här är några sätt som du kan använda den till din fördel.

1, Skapa en webbplats. Att äga en webbplats innebär att du äger en fastighet på nätet. Detta ger dig en unik och igenkännbar varumärkesidentitet.

2, Rikta in dig på din målgrupp. Marknadsföring på nätet har många fördelar. Eftersom den kan riktas till en nisch eller vertikal kan den nå en större publik till en överkomlig kostnad. Du kan använda onlinemarknadsföring för att rikta in dig på en specifik målgrupp genom att använda riktade nyckelord i pedagogiska blogginlägg, delta i grupper eller hashtaggar och genom att etablera en närvaro i sociala medier. En annan fördel med marknadsföring online är att den inte har några begränsningar i tid eller geografi.

3, Mät din framgång. Traditionell marknadsföring bygger på att man undersöker kunderna för att förstå vad de vill ha. Genom att använda undersökningar eller frågeformulär kan du få ett annat svar än du förväntade dig. Men marknadsföring online har analyser på hög nivå som kan användas för att analysera ditt marknadsföringsarbete. På så sätt kan du enkelt se om din kampanj fungerar eller inte. Du kan också lära dig mer om din målgrupps preferenser genom att använda användartester, enkäter och personliga samtal.

Mål och målsättningar för sociala medier

Innan du börjar dina sociala marknadsföringsinsatser bör du ha tydliga mål och målsättningar. Sociala medier kan hjälpa dig att uppnå dessa mål och kan visa sig vara ett mycket effektivt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Ett S.M.A.R.T.-målsramverk hjälper dig att skapa konkreta, mätbara mål som hjälper dig att mäta din framgång och ROI. Klick- och konverteringsfrekvens är två mätvärden som du enkelt kan mäta för att se vad som fungerar bäst för ditt företag. På samma sätt bör du sätta upp olika mål för olika sociala medier.

Det huvudsakliga målet med social marknadsföring är att påverka beteende snarare än kunskap. Istället för att ändra kunskap eller attityder syftar social marknadsföring till att påverka en persons beteende. Detta beteende kan vara allt från att upphöra med barnmisshandel till att stoppa självmord. I huvudsak är målet med social marknadsföring att påverka en förändring av ett beteende, oavsett om det är positivt eller negativt. För att bli effektivare bör din kampanj för social marknadsföring fokusera på att påverka beteendet hos din målgrupp.

Hur man lyckas med artikelmarknadsföring online

Om du letar efter det bästa sättet att öka trafiken till din webbplats och generera försäljning är artikelmarknadsföring ett utmärkt alternativ för ditt företag. Även om det kan vara knepigt att komma igång finns det några grundläggande steg du kan ta för att göra dina artiklar till en framgång. Du kan följa stegen nedan för att hjälpa dig att komma igång. För det första, skapa ett tema för dina artiklar och håll dig till ämnet. Organisera sedan dina ämnen i kategorier och taggar. Slutligen ska du inkludera kreativa bilder, grafer och videor i dina artiklar. Visuella element fångar publikens uppmärksamhet och väcker deras intresse.

När du skriver artiklar för din webbplats bör du fokusera på ämnen som är relevanta för ditt företags målgrupp. Lär dig mer om dina kunder eller köpare personas. Undvik att skriva långa artiklar på 400 ord. Se till att ditt innehåll är lätt att skanna och förstå. Ett bra tips att komma ihåg är att länka tillbaka till din webbplats eller andra webbplatser från artikelförfattarens webbplats. Det är också en bra idé att använda en webbplats för artikelpublicering som tillåter dig att länka till din egen webbplats.